Julbord på Österlen

Vill du njuta av ett fulländat julbord, och kanske lite julshoppande i Simrishamn. Då är du hjärtligt välkommen till Hotel Svea. Här saknas inget kan vi lova – vårt dignande julbord har allt som hör till Österlen. Ingen har någonsin gått hungrig från denna mathögtid hos oss.

Start 1 till den 16 december kl. 18.00 – 00.00

Julbord med dans 545:- 1, 8, 15 december

Julbord utan dans 395:- (Barn 0-6år gratis, 7-12år 195:-)  söndag 2, 9 och 16 dec kl. 13.00 – 18.00.

Vill man äta julbord utöver dessa datumen så är det bokning på minst 10 personer.

Jultallrik för avhämtning 295:-

Tallrik 1: Sill, ägg, ål och lax

Tallrik 2: Kallskuret kött

Tallrik 3: Skinka och småvarmt
Tallrik 4: Ris à la Malta med saftsås

Lite fakta om julen

Visste du förresten att pepparkakor är ett av våra äldsta kända bakverk. Fram till 1700-talet gjorde de skäl för sitt namn och var smaksatta med peppar, det har vi slopat. Kakorna ansågs bota melankoli – kanske är det därför det sägs att vi blir snällare av pepparkakor. Hur som helst tror vi att man blir snällare av julen och och av god mat.

Efter alla läckerheter på julbordet kan du smälta maten med dans till levande musik vissa fredags och alla lördagskvällar. Söndagar serverar vi julbordet under dagtid.

Som bekant har Österlen massor att erbjuda. Ta därför gärna chansen att kombinera din helg med att besöka de många gårdsbutikerna i trakten. Vill du krydda med konstupplevelser kan du ta en titt i de många gallerierna som också håller öppet under helgerna.