Kvällens

Kvällens meny

Måndag – Fredag kl. 17.00 – 21.00
Lördag kl. 17.00 – 21.00

        Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och friterad jordärtskocka 130;-

*

                   Entrecôte från bondens skafferi med vingerfläsk, bönsallad, lökring, vitlökssmör och rödvinssky 295;-

*

    Bakad röding med smörad musselsås, forellrom, broccoli och gurka 295;-

    Glace au four på Sveas vis (jordgubbsglass, citronkräm och mördeg) 105;-

 

3 rätters 425;-

 

Vi serverar även från vår à la carte meny

Måndag – fredag kl. 11.30 – 21.00
Lördag kl. 17.00 – 21.00
Söndag kl. 12.00 – 20.00

Toast skagen på smörstekt bröd med stenbitsrom
120;-
Toast skagen (shrimps, horseradish, dill & mayonaise) with butterfried bread and lumpfishroe

Charkbricka med både lokala och globala läckerheter
120;-
Plater with local and global cured meat

 *

Stekt sill med potatismos, rårörda lingon och brynt smör
149;-
Fried herring with mashed potatoes, lingonberries and beurre noissette

Friterade kikärtsbollar med syrlig kål, vegansk aïoli och pommes frites
145;-
Deepfried chickpea balls with sweet and sour cabbage, vegan aïoli and french fries

Halloumiburgare med syrlig kål, aïoli och pommes frites
165;-
Halloumi burger with sweet and sour cabbage, aïoli and french fries

Köttbullar med kött från bondens skafferi, rårörda lingon, pressgurka, gräddsås och potatismos
185;-
Meatballs made with meat from bondens skafferi, cream sauce, lingonberries and mashed potatoes

Hemgjord pasta ”carbonara” med knaprigt fläsk, äggula och parmesan
155;-
Homemade pasta ”carbonara” with crispy pork, eggyolk and parmesan

 *

En kula av kökets hemgjorda glass
35;-
Homemade ice cream

 

 

 

Välkomna!

* Med reservation för ändringar

På Svea är vi vana att handskas med allergier och annan anpassad mat. Informera oss vid bokning så får ni en perfekt vistelse hos oss.

Boka bord